Mikä on speksi?

HybridiSpeksi Mikä on speksi? Turun muut speksit

HybridiSpeksi

HybridiSpeksi on Turun yliopiston luonnontieteiden ja tekniikan tiedekunnan opiskelijoiden vuosittain toteuttama teatteriproduktio. Ensimmäinen HybridiSpeksi nähtiin keväällä 2015 Barker-teatterilla.

2020 - Jo kuudes HybridiSpeksi!

Keväällä 2020 HybridiSpeksin näytökset Manilla-teatterilla valtaavat speksiscenen jo kuudetta kertaa Turun historiassa. Tulevan produktion tuotanto- ja käsikirjoitustiimi valittiin ennen kesää, jotta työt saatiin aloitettua jo ennen 17.9. pidettyä rekrytilaisuutta. Tulevan speksin ensi-ilta onkin tässä vaiheessa jo melkein käsillä eli 25.3.! Tätäkin produktiota on ollut tekemässä yli sata ahkeraa speksiläistä.

Aikaisempien vuosien HybridiSpekseihin voit tutustua täältä

Aikaisemmat speksit

Mikä on speksi?

Speksi on interaktiivista opiskelijateatteria. Siinä yhdistyvät käsikirjoitettu teatteri, improvisaatio ja musikaali. Esityksissä yleisö voi vaikuttaa muutoin käsikirjoitetun esityksen kulkuun huutamalla “Omstart”, jolloin edellinen toiminta, repliikki tai musiikkinumero tehdään uudelleen erilaisella tavalla improvisoiden. Lisää spekseistä ja niiden historiasta voit lukea esimerkiksi Wikipediasta.

Wikipedia: Speksit

Muut Turun speksit

Turussa opiskelijaelämä näkyy vahvasti paitsi katukuvassa, niin myös kulttuurissa. HybridiSpeksi on vain yksi turkulaisten opiskelijoiden ja opiskelijamielisten toteuttama teatteriproduktio. Yhteensä speksejä on Turussa seitsemän.

Akademiska Spexet

Turku­lainen huma­nisti­speksi

I/O Speksi

LexSpex

TLKS Speksi

Tuky Speksi